Трудовата книжка отива в историята, става електронна до 2026 г.

Трудовата книжка отива в историята, става електронна до 2026 г.

интернет

A A+ A++ A

Трудовата книжка отива в историята и става електронна.

"Трудовата книжка вече няма да е хартиена, каквато досега сме я познавали.

Превръща се в едно електронно досие, което ще бъде в масивите на Национална агенция за приходите“, коментира заместник-председателят на комисията Искрен Арабаджиев, който определи гласуваните промени като „революционни“.
„Промените предвиждат също и намаляване на административната тежест върху бизнеса. Няма да има вече загубени трудови книжки, което ще спести много усилия и на гражданите в комуникацията с администрацията. Много работа беше свършена от страна на Националната агенция за приходите, народните представители, Министерството на труда и социалната политика, също и от неправителствения сектор, така, че да може всички да се обединим около тези промени и да получат пълна подкрепа“, посочи още той пред bTV.

Арабаджиев уточни, че процесът за преминаването към електронен вариант на трудовата книжка ще отнеме време, като информацията ще бъде администрирана от Националната агенция за приходите. В крайна сметка 2026 г. е крайният срок, в който трябва да приключи процесът и поетапно да започнат новите записи да се въвеждат в системата, посочи той.

#електронна трудова книжка #трудова книжка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници