Вместо цветя: Детска градина в Търговище призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията

Вместо цветя: Детска градина в Търговище призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията
A A+ A++ A

Детска градина в Търговище призова за дарение, вместо цветя за първия учебен ден. Идеята на ръководството на детска градина „Снежанка“ е да бъдат заделени средства в подкрепа на пострадалите от наводненията по Черноморието, съобщиха от екипа на детското заведение.

„Цветята бързо увяхват! Затова можем да надградим традицията за букет в знак на уважение и благодарност към учителя на 15-ти септември, и да направим нещо по-голямо и трайно“, мотивират решението си преподавателите. Те призовават родителите, ако имат възможност, вместо да купуват цветя, да дарят парите за подпомагане на наводнените селища. Децата от потопените села Кости и Бродилово до Царево няма да могат да започнат нормално учебната година. Семействата там са изправени пред непосилни спешни разходи за възстановяване на домовете им точно преди 15-ти септември, когато основен разход за родителите е осигуряването на всичко нужно за началото на учебната година, казват от ръководството на „Снежанка“.

Това ще е урок по състрадание и родолюбие за децата ни, а за нас- учителите, най-голяма награда за труда ни, посочват още от екипа на детската градина.

Дарителската кампания започва от днес. Поставени са кутии на входовете на детското заведение, които ще останат там до 20 септември. След това парите ще бъдат преведени по банкова сметка на Община Царево.

Сумата ще бъде добавена към дарителската кампания за възстановяването на щетите от природната стихия.

#детска градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници