Путин и Ким Чен-ун се срещнаха на космодрума „Восточний“, преговорите започнаха

Путин и Ким Чен-ун се срещнаха на космодрума „Восточний“, преговорите започнаха

стоп кадър

A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещнаха на руския космодрум "Восточний", предадоха световните агенции. Във видео, публикувано от Кремъл, се вижда как двамата лидери се ръкуват. Путин разведе Ким из космодрума и му показа и площадката за сглобяване на ракети и за тяхното изстрелване.

След това започнаха разтоговорите между лидерите на Русия и на Северна Корея, предадоха световните агенции. Те се провеждат в зала за преговори на космодрума и в тях участват делегациите на двете държави, в това число и руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Преговорите им ще бъдат посветени на търговските двустранни отношения и на международни въпроси, съобщиха руските новинарски агенции.

Ким благодари на Путин за поканата да посети Русия. А Путин каза, че се радва, че има възможност отново да се срещне с Ким. Той припомни, че между двете страни се отбелязват 75 години на дипломатически отношения. Последната среща между двамата лидери беше преди четири години във Владивосток.

А в отговор на журналистически въпрос дали Русия ще помогне на Северна Корея да изгради космически спътници, Путин отвърна, че той и севернокорейският лидер са дошли точно за това на космодрума "Восточний", предаде ТАСС. Путин добави, че севернокорейският лидер ще бъдат показани и нови обекти на космодрума. "Лидерът на Корейската народнодемократическа република проявява голям интерес към ракетната техника. Те се опитват да развиват и космическите дейности", заяви Путин.
На въпрос дали на преговорите с Ким ще бъде обсъждано и военно-техническо сътрудничество, Путин заяви: "Ще говорим по всички въпроси, без да бързаме. Има време".

Той също така припомни, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу наскоро е посетил Северна Корей и там е бил добре приет.

#Ким Чен Ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници