Ким Чен-ун вече е в Русия, смята южнокорейското министерство на отбраната

Ким Чен-ун вече е в Русия, смята южнокорейското министерство на отбраната

стоп кадър

A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е пристигнал в Русия, съпроводен от високопоставени военни, заяви говорител на южнокорейското министерство на отбраната, цитиран от Асошиейтед прес.

По-рано севернокорейска информационна агенция КЦТА разпространи кадри, на които се вижда как Ким се качва на личния си влак в столицата Пхенян, а с него отпътува и делегация от представители на управляващата партия, правителството и армията.

Говорителят южнокорейското военно ведомство заяви пред журналисти, че според южнокорейската армия рано тази сутрин влакът на Ким е влязъл в Русия, но не оповести подробности.

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко посочи, че Сеул може да поиска информация за посещението на Ким в Русия. "Южнокорейците имат посолство в Москва. Ако искат, можем да им предоставим наличната информация", каза той, цитиран от ТАСС.

От кадрите, разпространени от КЦТА, става ясно, че севернокорейската делегация вероятно включва външния министър Чое Сон-хюи, както и висши военни, сред които маршалите от Корейската народна армия Ри Пьон-чхол и Пак Йон-чон, отбелязва АП.

Вчера на уебсайта на Кремъл бе публикувано кратко съобщение, в което се посочва, че посещението на севернокорейския лидер е по покана на президента Владимир Путин.

Путин и Ким ще разговарят в близките дни, включително във формат "на четири очи", без да се планира пресконференция, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

#Ким Чен Ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници