Нова смайваща версия за Пригожин

Нова смайваща версия за Пригожин

стоп кадър

A A+ A++ A

Съоснователят и лидер на частната военна групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин не е загинал в самолетната катастрофа на 23 август. Това заяви руският политически анализатор Валерий Соловей.

По думите му Пригожин е инсценирал смъртта си и в момента се намира на остров Маргарита в Карибско море, който е владение на Венецуела.

Соловей отбеляза още, че лидерът на „Вагнер“ е бил предупреден непосредствено преди да се качи на злополучния полет. Смята също така, че не е случайност, че украинското разузнаване съобщи, че смъртта на Пригожин „остава под въпрос“.

Обещах да разкрия къде е той. Намира се във Венецуела... и по-конкретно на остров Маргарита, допълни Соловей, цитиран от 20minutos, пише novini.bg.

„Пригожин беше предупреден, че му се готви атентат и че самолетът му ще бъде свален“, добави той.

Соловей твърди, че на Пригожин му е „наредено да остане в сянка“, но е твърде вероятно той да реши да се завърне в Русия след смъртта на Путин и да поведе 5000 наемници от „Вагнер“ срещу върхушката, която в момента властва в Кремъл.

В заключение Соловей, който е бивш преподавател в Института за международни отношения в Москва, обясни, че „Пригожин се радва на живота в много хубав курорт“.

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници