Ким Чен-ун ще посети Кремъл

Ким Чен-ун ще посети Кремъл
A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети Русия през следващите дни по покана на президента Владимир Путин, съобщиха от Кремъл в понеделник.

По-рано южнокорейски медии, позовавайки се на неназовани правителствени източници, съобщиха, че Ким изглежда е напуснал със специален влак, пътуващ за Русия и среща на върха с Путин.

„По покана на руския президент Владимир Путин председателят на държавните въпроси на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун ще бъде на официално посещение в Руската федерация през следващите дни“, казаха от Кремъл, цитирани от Евроком.

Путин пристигна в понеделник в руския далечен източен град Владивосток, за да присъства на Източния икономически форум.

Съединените щати изразиха загриженост, че Северна Корея ще предостави оръжие на Русия.

Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след нахлуването в Украйна миналата година, а Путин обеща миналата седмица да „разшири двустранните връзки във всички отношения по планиран начин чрез обединяване на усилията“.

Последното пътуване на Ким в чужбина през 2019 г. също беше във Владивосток за първата му среща на върха с Путин след провала на преговорите за ядрено разоръжаване на Северна Корея с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

#Ким Чен-ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници