Карбовски: Днес има нов мутро-фашизъм

Карбовски:  Днес има нов мутро-фашизъм

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

"Искам да живея в нормална Европа, каквато ми обещаха седесарите едно време. Сега седесарите са се прегърнали с мафията."

Това мнение изрази пред БНР журналистът Мартин Карбовски.

Идеята на демокрацията, на свободните 90 години, която започваме да губим, е да ги има всички мнения, посочи той.

"Днес има един нов мутро-фашизъм, който е добър единствено в пропагандата. Чета, че наводненията са заради строежите на руснаците по Черноморието, че Русия е убила Левски. Това е пропаганда. Имаме много по-лош проблем – имаме строй, който наистина започва леко да прилича на криптофашизъм, на протофашизъм. Трябва да се противопоставим на фашизма не защото сме леви, а защото е човеконенавистна идеология. (…) Фашизмът започва с една-единствена теза, с едно налагане, което стига до кресчендо, до фалцет."

Според журналиста сега се прави опит за "история на ротационен принцип – който е на власт, сменя учебници, сменя празници", По думите му "през цялото време говорим какъв цвят да е фасадата, докато къщата гори" и "ние се занимаваме с фасадата, с грима на тази демокрация".

"Общественият разговор трябва да ни води в утрешен ден, а се караме за глупости. Мафията става приемлива, при положение, че виждаш фашизма да тропа на вратата", смята Карбовски. Той изказа опасения, че "непрекъснато някой товари разделението с думи и пуска ток на хора, които може би без този ток няма толкова да скачат".

"Докато се караме помежду си, ние акушираме на раждането на чудовища. У нас чудовищата са много жизнени. Утре ще се обърне палачинката и ще сменяме един терор с друг, едни обиди с други", подчерта Мартин Карбовски в предаването "Политически НЕкоректно".

ПП-ДБ излъгаха, че ще борят Бойко, а се оказва, че Бойко ще направи годините, които Живков направи в политиката, допълни той и призова да се направят "едни нормални избори, за да видим как се е разджуркал политическия боб през тези две години".

"Обикновените хора трябва да разберат, че кресливите горе са кукли и трябва не да се карате с куклите, а да видите откъде идва тази ръка", заяви журналистът.

"Всяка изкуствено създадена насилническа система се срутва сама. Трябва да ѝ помагаме да се срутва, с думи."



#Мартин Карбовски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници