Черепа: ПП са комсомолската организация на ГЕРБ, Борисов и Пеевски са статуквото (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Черепа:  ПП са комсомолската организация на ГЕРБ, Борисов  и Пеевски са статуквото (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Стоп кадър

A A+ A++ A

Четири дни след като излезе от ареста, където престоя 10 дни, Васил Божков дава пресконференция на страницата си във Фейсбук.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията, отговори Божков на първите въпроси.

Спесулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е ектрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм защитен свидетел, каза още Божков. Не му предлагали да стане, но той бил защитен свидетел.

Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще, каза той.

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се били виждали. Неговото прибиране нямало нищо с убийството.

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, обясни още Божков.

Той помоли да не бъде принизяван с криминални персонажи като Къро и като Найденов, който бил психично болен човек.

Измислени неща били, че е свързан с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, този свидетел имал психически отклонения.

По следствието, за което е разпитван обясни, че е подписал декларация да не казва какво е казал.

"Не би ме удовлетворило реми, партията трябва да завърши с победа на белите", каза той на въпрос на "24 часа" дали би го удовлетворило реми.

Моята кауза е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм много неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха колекцията ми, заяви още той.

Запитан за Любена Павлова каза, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А защо е бил отстранен Гешев, за него било загадка.

Той обясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските власти в средата на септември.

Божков обясни, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал.

Той беше пуснат под домашен арест с решение на Софийския апелативен съд във вторник. Сградата, в която пребивава Божков, се намира на ул. "Московска" 43 в София, където се помещава офисът на компанията му "НОВЕ Холдинг". Той ще носи електронна гривна.

Ако се съди по коментарите под поста, феновете и последователите му проявяват интерес не само към това дали има сделка с прокуратурата и каква е тя, дали е бил екстрадиран или се е върнал сам, а и каква ще бъде съдбата на бизнеса му, особено на този с лотарийните билети.

Предположенията на юристи са, че Божков няма да говори по делото срещу Борисов и Горанов, защото вече е дал 9 часа показания, а и вероятно в края на разпита е подписал декларация да не оповестява публично това, което е казал пред прокурора.

Както "24 часа" писа Софийската градска прокуратура оттегли искането си за задържане на Васил Божков по делото за организирана престъпна група за криминални престъпления.

Той получи и третата по тежест мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на милион и половина лева. Тя е по третото му дело за незаконно държане на антики и пране на пари. Адвокатът му Георги Гатев обаче щял да я обжалва пред апелативния съд.


#Васил Божков - Черепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници