Вижте цялата истина за изровените от бурята тръби на плажовете в Китен и Созопол

Вижте цялата истина за изровените от бурята тръби на плажовете в Китен и Созопол
A A+ A++ A

Бедствието по Черноморието ни изрови част от плажовете и разкри скрити тръби. Местни жители и туристи се притесняват, че става въпрос за скрито замърсяване.

От кадрите се вижда, че водата около тях е кафява. Един от плажовете, на който се появиха заровени тръби, е този в Китен.

Кметът на града Никола Марков категорично заяви, че става въпрос за дъждовен колектор.

"Най-ниската точка в един курортен град е морето. Той довежда водите на половината град. Нормално е концесионерът да го покрие с пясък. Все пак на никого няма да му е приятно да вижда тръби на плажа. Моля да се спре с всякакъв вид спекулация. Имаме спечелен проект за изграждане на воден цикъл в Бургаска област. Този колектор ще го има още половин година, защото е предвидено изграждането на нови такива и водата ще се зауства в двата края на плажа", обясни Марков в ефира на Нова.

"Вчера бях готов да отпия водата, за да покажа, че наистина е дъждовна. 100% съм сигурен. Вътре плуваше рибка, което е доказателство, че е чиста", заяви Николай Николов, представител на туристическата камара в Приморско.

Съмнения за изливане на фекални води се появиха и на плажа "Харманите" в Созопол.

"В този район е големият водосбор от близките възвишения около града. Цялата дъждовна вода се събира на този плаж. Навремето тук имаше бетонен улей, който се използваше като колектор на дъждовните води. Много често плажът ставаше едно малко блато. Нека не се изпада в истерия. Никъде в България дъждовната вода не се филтрира. Правим проверки, но не сме установили нарушения", уточни директорът на РИОСВ в Бургас Павел Маринов.

"На тези плажове говорим за регламентирани зауствания на дъждовна вода. Цветът е мътнокафяв от калта в тръбите. Няма специфичен мирис", обясни той.

#Созопол #Китен #тръби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници