След старта на новия политически сезон - с какво се заемат депутатите следващите дни

След старта на новия политически сезон - с какво се заемат депутатите следващите дни

Народно събрание

A A+ A++ A

Депутатите да обсъдят ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание (НС), предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Предлага се заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) да бъде избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев („Продължаваме промяната-Демократична България“) да бъде освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията. Проекторешението за промяна в ръководството на правната комисия е внесено от Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

В проектопрограмата за седмицата е включено и проекторешение за избор на председател на Комисията по културата и медиите. Предлага се Тома Биков (ГЕРБ-СДС) да оглави комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като народен представител.

Първа точка в предложения дневен ред за тази седмица е освобождаване на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол, заради подадена от него оставка.

В проектопрограмата за двата пленарни дни е също първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата, както и второто четене на изменения в Закона за храните, в Закона за електронното управление и в Закона за достъп до обществена информация.

В петък е предвидено депутатите да разгледат годишните доклади за дейността на Държавна агенция “Национална сигурност”, на Държавна агенция “Разузнаване”, на Служба „Военно разузнаване“ и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2022 г. След това ще има редовен парламентарен контрол.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници