Непотвърдено: Трима изчезнали в Царево, след като били отнесени от водата

Непотвърдено: Трима изчезнали в Царево, след като били отнесени от водата

ФБ/Меteo Bulgaria

A A+ A++ A

Критична ситуация в Южната Черноморска област. Обилни валежи наводниха Царево, Ахтопол, село Кости, както и къмпинг зоните Арапя и Нестинарка. На някои места количеството на валежите е достигнало до 250 литра на квадратен метър за 24 часа. В община Царево е образуван специален кризисен център под председателството на кмета Георги Лапчев.

В интервю за БНТ, Лапчев сподели, че има недоказани сведения за три изчезнали лица.

Валежите продължават да засягат община Царево без прекъсване. Жителите на село Кости са преместени на сигурно място, след като река Велека е изляла извън коритото си. Ситуацията е същата и в село Бродилово, но там няма хора в непосредствена опасност. Заместник-кметът е успял да евакуира всички жители, и няма жертви, уточни Лапчев.

Наи-тежка е обстановката в община Царево. Съобщава се за срутени мостове и значителни щети върху цялата област. Проблематична е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец.

Всички, които са имали нужда от евакуация, са вече на сигурно място. 60 души са настанени в кметството на Лозенец, останалите са в Царево. Предоставени са им убежище, вода и храна. Няма хора в опасност, подчерта Лапчев.

Два язовира са прелели, но чрез хидравлични помпи ще се управлява нивото на водните басейни, с цел да се снижи напрежението на язовирните стени, добави кметът на Царево.


#наводнения #Царево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници