В Лозенец издигат диги! Бедстващи зоват: В капан сме, помощ! (ВИДЕО, СНИМКИ)

В Лозенец издигат диги! Бедстващи зоват: В капан сме, помощ! (ВИДЕО, СНИМКИ)

ФБ/Vale Lukanova

A A+ A++ A

Водата от обилните валежи на Южното Черноморие е заляла и село Лозенец. Оранжев код за обилните валежи е обявен за Област Бургас.

Хората строят диги по улиците, опитвайки се да спрат влизането на водата в хотелите. Няма електричество. Хората не успяват да излязат от хотелите или да влязат в автомобилите си, предаде bTV.

Около 12 часа продължават обилните валежи в Лозенец. В Царево започна евакуация със сирени. Ситуацията на плаж Нестинарка също е усложнена.

Хора са блокирани и зоват за помощ в социалните мрежи.

"Търся помощ в с. Лозенец. Отседнали сме в къща за гости близо до брега, колата ми е догоре във вода и се премести до първото дърво на 10 м от паркинга. На 100на метра е асфалтова улица чиста от вода. С близнаци на 7 месеца съм. Чакаме пожарна/гражданска от няколко часа, няма никой. Нямаме ток. Имам храна за децата, но не зная колко ще се усложни ситуацията. Притеснявам се за тях как да ти измъкна от тук, на второ място за колата как да се издърпа до асфалт и изпратя към София на автовоз за своевременно изсушаване и ремонт", пише Денис Пламенов Петров във фейсбук.

Лозенец е воден. Всички от лагера сме на високо, сухо, с храна и лекарства. Болни, гладни, голи и мокри няма. Всичко е под контрол, успокоява пък лизките си от социалката .


#наводнения #Лозенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници