Европартньорите на ДПС осъдиха процеса срещу имамите в Пазарджик

Европартньорите на ДПС осъдиха процеса срещу имамите в Пазарджик
Съдът в Пазарджик даде ход на делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям и антидемократична идеология на 18 септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейските партньори на ДПС осъдиха процеса за проповядване на антидемократична идеология срещу 13-мата имами в Окръжния съд в Пазарджик.

Конгресът на Европейските либерали единодушно прие спешна резолюция срещу процеса по инициатива на ДПС, съобщиха от българската партия.

Съдът в Пазарджик даде ход на делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям и антидемократична идеология на 18 септември.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по закон в страната ни организация „Ал Уакф ал Ислями" - клон на едноименната саудитска фондация, действала в областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Над 500 делегати от 33 либерални партии в Европа оцениха обвиненията като „манипулативни и лишени от солидни доказателства и свидетелски показания", отбелязват от ДПС.

Приетата резолюция е срещу „подкопаването на религиозния мир, чрез преекспонирани и необосновани обвинения срещу български граждани, официални представители на мюсюлманското вероизповедание - второто по големина в България," посочват още от партията.

Либералите призовават „независимия и обективен български съд да докаже своята зрялост и компетентност като вземе безпристрастно и справедливо решение".

На фона на изпълнението на Лейди Гага „Born this way", делегатите на редовния конгрес на Европейските либерали в Дъблин, Ирландия, взеха решение да променят името на партията си на Алианс на Либералите и Демократите за Европа.

По този начин партията, групата в ЕП, групата в Съвета на Европа и Комитета на регионите ще носят името и логото на АЛДЕ.

#ДПС #Европейски либерали #АЛДЕ #имами #Пазарджик #Окръжен съд #радикален ислям #Лейди Гага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници