Зеленски сменя министъра на отбрана

Зеленски сменя министъра на отбрана

Стоп кадър

A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще предложи на парламента министърът на отбраната Олексий Резников да напусне поста си. Зеленски ще поиска от Върховната Рада да назначи на негово място бившия депутат Рустем Умеров, предаде БНР.

Резников, който беше назначен за военен министър през ноември 2021 г., помогна за осигуряването на западна военна помощ, която по думите му е в размер на близо 100 милиарда долара, като Съединените щати са осигурили над 66 милиарда. Имаше обаче обвинения в корупция в министерството му, които той определяше като клевета.

Посоченият за негов приемник Умеров е 41-годишен кримски татарин, бивш депутат, който оглави украинския Фонд за управление на държавната собственост през септември 2022 г. Той имаше роля в деликатни военновременни преговори, като например за черноморската зърнена сделка.

Зеленски съобщи още, че е постигнал „много важно споразумение за обучение“ на украински пилоти във Франция по време на телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон.

#Владимир Зеленски #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници