Бдение в памет на прегазеното момче в центъра на столицата

Бдение в памет на прегазеното момче в центъра на столицата

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

В 18.00 часа в неделя на мястото на инцидента на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман" в столицата започна бдение в памет на загиналото 15-годишно дете, което в петък през нощта беше прегазено от 37-годишен шофьор.

Десетки хора дойдоха на бдението в памет на момчетата, което беше организирано от близки на загинали при катастрофи. Повечето от тях бяха млади хора, облечени с черни дрехи и носещи бели хризантеми, за да почетат паметта на 15-годишното момче, което загина по един нелеп начин.

Движението по ул. "Гурко" беше временно спряно в участъка от "Г. С. Раковски" до бул. "Васил Левски".

Хората започнаха да се разотиват след 19.00 часа и движението на кръстовището беше пуснато.

Преди това млади момчета и момичета, съученици на загиналото момче, насядаха на пешеходната пътека, почитайки по този начин неговата памет.

На мястото на трагични инцидент бяха и покрусените родители на загиналото момче, предаде БНР.

Ето какво разказа неговата майка:

"Пазете си децата. Това е което мога да кажа. Пробираше се към къщи, беше на разходка със свои приятели. Обичаен маршрут. Няма спиране, докато сами не се осъзнаят - кой да ги спре? Да ги застрелват на място ли? Не знам вече какво да направят с тези хора, колко семейства почерниха".

А братовчедка на загиналото момче обясни, че то е било изключително интелигентно, изключително възпитано, изключително умно дете с много голям потенциал и с очаквания за много добро бъдеще:

"Той е поредната жертва на нашата безотговорност и на нашите липса на съпричастност и липса на толерантност на пътя, е най-малкото, което може да се каже Защото хората, които действат по този начин, те действат умишлено, целенасочено, неосъзнато и при тях е системно това поведение. С пълното си съзнание човек, който е шофирал след употреба на алкохол, се качва и държи едно оръжия - държи волана. Правосъдието е това, което може да вземе някакви крайни мерки и да въздаде някаква справедливост чисто на битово ниво".

Протестът ще продължи и днес - в 18 часа, пред сградата на МВР, казаха присъстващите.


#бдение #прегазено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници