Кралски гвардеец припадна на поста си пред ковчега на Елизабет II (ВИДЕО)

Кралски гвардеец припадна на поста си пред ковчега на Елизабет II (ВИДЕО)
стоп кадър
A A+ A++ A

Драмите около погребението на кралица Елизабет II нямат край. Поредният екшън е разигра в двореца Уестминстър, където един от гвардейците, пазещи ковчега й, припадна.

Стотици хиляди опечалени се наредиха на опашка, за да отдадат последната си почит на нейно величество след смъртта й в Балморал миналия четвъртък. Някои обаче станаха свидетели неприятния момент, когато пазачът започна да се люлее на краката си, а само миг след това рухна на земята.

Излъчването на живо от двореца беше прекъснато за няколко минути, след като полицията се притече на помощ на мъжа. Ковчегът на кралицата, който е поставен на повдигната платформа, наречена катафалка, се охранява денонощно от кралската гвардия, отбелязва "Телеграф".

Новината беше съобщена от "Дейли мейл", но клипчета на случилото се бързо плъзнаха из всички социални мрежи.

Напомняме, че Вчера започна траурната церемония, по време на която ковчегът бе транспортиран до Уестминстър, където тече церемонията на прощаването с Елизабет Втора. Ковчегът на кралицата се охранява денонощно, а стражата се сменя на всеки 6 часа. Опашката от желаещи да отдадат последна почит вече е дълга 3,5 километра. Уестминстърският дворец ще остане отворен 24 часа в денонощието до 6,30 ч. сутринта в понеделник - деня на погребението на кралицата. 


 





 

#бдение #Кралица Елизабет Втора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »