Първан Симеонов: Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът и да си вдигне цената

Първан Симеонов: Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът и да си вдигне цената

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"Бойко Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът и да си вдигне цената в едни преговори, защото ще има неминуемо предоговаряне на тази сглобка - идват ротацията и местните избори".

Коментара направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл", по повод на твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел".

Според анализатора Борисов е коригирал леко своето поведение, защото в последните месеци отсъстваше, "с което не си е навреди, защото всички карти му излизат, няма и защо много да присъства, той е отново легитимиран".

"Нежеланието на българите да се повтори това, което живяхме в последните две години - поредица от предсрочни избори, е онова, което държи това правителство. Противопоставянето с президента също държи сглобката, защото не желаят ново служебно правителство на Румен Радев. Т.е. наблюдаваме абсолютно нормално политическо противопоставяне между президента и сглобката, което води до стягане и на двата лагера", посочи Симеонов и обясни, че Борисов е създавал нишата за Радев:

"Борисов беше представителят на широките народни слоеве. В един момент зазвуча много евро-атлантически, нещо не характерно за него. Той зазвуча като своите партньори, търсейки вероятно доброто отношение на нашите най-западни партньори, но така той губи идентичност. Като стане така крайно евро-атлантическо правителството и Борисов не внася никакъв баланс. От другата страна - крайно русофилските неща на Костадин Костадинов. Така в средата се отваря ниша. Няма да има вакуум и там естествено, че ще се намести президентът. Всеки политик би се намесил".

По думите на Първан Симеонов най-интересното, което трябва да се следи, е дали Радев в един момент няма "да слезе на политическия терен и да спре да е президент".

#Първан Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници