Гибелта на Пригожин – постановка, ще мъсти на Путин?

Гибелта на Пригожин – постановка, ще мъсти на Путин?

Кадър: YouTube

A A+ A++ A

Руски политически анализатор твърди, че шефът на „Вагнер“ Евгений Пригожин е все още жив и смята, че при самолетната катастрофа миналата седмица е загинал негов двойник, а не самият военачалник.

Д-р Валерий Соловей, бивш професор в Московския институт за международни отношения, твърди, че Пригожин не се е качил на самолета, измъквайки се от опита за убийство, който президентът Путин е наредил, а сега крои планове за отмъщение, съобщава Independent.

„Самолетът, с който е трябвало да лети Евгений Пригожин, е свален от руска система за противовъздушна отбрана“, казва д-р Соловей и допълва:

„На борда не е имало експлозия. Самолетът е свален отвън. Самият Пригожин не е бил на борда. Вместо него е летял неговият двойник. И между другото, Владимир Путин е напълно наясно с това. Шефът на „Вагнер“ е „жив, здрав и свободен“, каза той и според твърденията му Пригожин се готви за отмъщение. Той възнамерява да си отмъсти на хората, които имаха намерение да го унищожат“, каза бившият професор.

Московският политически анализатор твърди също, че Пригожин притежава 1,6 млрд. паунда в биткойни, които ще използва, за да си отмъсти.

Д-р Соловей, който отдавна твърди, че разполага с вътрешна информация за Кремъл и често повтаря, че Путин е тежко болен и използва двойници, за да прикрие здравословното си състояние, заяви, че ще разкрие местонахождението на Пригожин през септември. Според него обаче той не е в Африка, където е разположена частната армия на „Вагнер“.

В изявление от неделя Русия заяви, че след съдебномедицинска експертиза са идентифицирани всичките 10 тела, намерени на мястото на катастрофата, и самоличността им съответства на предварителния списък с лицата на борда.

Частният самолет на Пригожин падна северозападно от Москва, при което загинаха всички пътници. На борда на самолета Embraer Legacy 600 е била и дясната му ръка Дмитрий Уткин, както и петима други пътници и трима членове на екипажа, напомня "24 часа".

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници