Петър Тодоров обвини Кирил Петков за отстраняването си

Петър Тодоров обвини Кирил Петков за отстраняването си

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Петър Тодоров разкри, че отстраняването му е била поискана, след посещение на Кирил Петков в Министерство на вътрешните работи.

“Политическият лидер, който посети кабинета на министър Стоянов, е лидер на управляващата партия „Продължаваме промяната“ и е депутат. На всички е ясно как се казва той", заяви Петър Тодоров. Той отказа да назове директно името му, но след журналистически въпрос потвърди, че това е Кирил Петков.

Тодоров уточни, че е назначен за главен секретар на МВР по времето на правителството на Кирил Петков. "Той никога не е имал претенции към моята работа, които да е изразявал пред мен или пред министър Рашков в онзи момент", каза той.

Според Петър Тодоров той е станал неудобен, тъй като не се вписва в "схемата от записа". "Там ясно е казано, че трябва да бъде сменен главния секретар, ръководителите на служби и директорите законно-незаконно. Няма как, след като аз поставих условие на министър, че ще работя в екип с него, както работихме в продължение на 2 години и то не лошо. Поставих му условие, че ще продължим нашата работа, ако не бъде въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми. Той каза: "Да, добре, приемам тези условия". Няколко дни след това нещо се промени, не знам точно, но преди това беше срещата му с този политически лидер. Не мога да твърдя какво точно се е говорило там", разясни той.

„Вече е факт, че президентът съгласува оставката и я изпрати на Министерски съвет за решение и съответно издаване на указ“, разкри още той.


#Петър Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници