Президентът на Палестина поиска ексхумацията на Ясер Арафат

Президентът на Палестина поиска ексхумацията на Ясер Арафат
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас произнесе реч по случай осмата годишнина от смъртта на палестинския водач Ясер Арафат. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас поиска ексхумацията на тленните останки на Ясер Арафат, за да се изяснят причините за смъртта му.

„Сега сме във връзка с френските следователи, с швейцарски експерти, както и с руското правителство за отваряне на гроба," заяви Махмуд Аббас в реч в Рамала по случай осмата годишнина от смъртта на палестинския водач.

Вдовицата на покойния палестински лидер Суха Арафат вече внесе официален иск пред съда във френския град Нантер за разследване на възможно отравяне на Ясер Арафат с радиоактивен полоний.

Покойният основател и лидер на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) почина във военна болница в околностите на Париж през 2004 г.

В същата реч Махмуд Аббас потвърди, през ноември в ООН ще бъде внесено искане за издигане на статута на Палестина в държава нечленка на ООН, предадоха АФП и БГНЕС.

„Ще отидем в ООН през ноември 2012 г., не през 2013 г., нито през 2014 г. Няма да се откажем," заяви Махмуд Аббас, слагайки край на спекулациите за възможно отлагане на демарша под натиска на САЩ.

#Махмуд Аббас #президент на Палестинската автономия #Палестина #Ясер Арафат #ексхумация #Суха Арафат #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници