Пентагонът: "Вагнер" вече не съществува

Пентагонът: "Вагнер" вече не съществува

Уикипедия

A A+ A++ A

Пентагонът съобщи, че дейността на руската паравоенна група "Вагнер" фактически е приключила със смъртта на нейният ръководител Евгений Пригожин.

"Мисля, че по-важният въпрос е, че „ Вагнер" на практика е приключила", заяви говорителят на Пентагона бригаден ген. Патрик Райдър, запитан дали смята, че оръжейната сделка между Вагнер и Северна Корея е приключила, предаде "Дейли мейл".

"Мисля, че е доста сигурно, че там не са се водили интензивни преговори", каза Райдър визирайки именно потенциални договорки между ЧВК „Вагнер“ и Пхенян. Генералът изрази мнение, че вниманието, във връзка с оръжейните сделки, по-скоро трябва да пада върху Кремъл, тъй като докато е съществувала, „Вагнер“ е работила именно за руското правителство.

Според него, групата е била най-мощната бойна сила, с която Русия е разполагала в Украйна, но сега тя почти е изчезнала от бойното поле“, предаде БГНЕС.

"По-широкият проблем тук е, че Москва търси автократични режими като този в Северна Корея и режима на аятоласите в Иран, опитвайки се да се сдобие с допълнителни боеприпаси или оръжия", допълни говорителят на Пентагона.

#Пентагонът #ЧВК "Вагнер"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници