Нинова: Обещаха съдебна реформа, а изпраха Бойко и му прекратиха Чекмеджегейт и Барселонагейт

Нинова: Обещаха съдебна реформа, а изпраха Бойко и му прекратиха Чекмеджегейт и Барселонагейт
A A+ A++ A

49-ото НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум и нова мисъл да се работи в интерес на България, а не както досега в 49-то НС". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на своята партия на старта на новата парламентарна сесия.

"Преди три месеца, след много преговори, трудни сглобки се създаде правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ с подкрепата на ДПС. С учудване видях признанието на Борисов, което потвърждава нашите думи- това правителство е на дълбоката държава, на личните партийни интереси. ГЕРБ и ПП-ДБ с помощта на Алексей Петров се е съставило правителство. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", каза още Нинова.

"Приет закон за съдебната власт влязъл в сила на 11 август, нов такъв внесен на 7 август, закон за домашното насилие, публикувано на 11 август, иначе нов който може да уточни дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, така ли се прави законодателство, така ли се променят закони още непубликувани с нови поправки. Законодателната дейност на това мнозинство представлява правна неграмотност и житейски хаос", подчерта лидерът на БСП.

Законодателната дейност на това мнозинство означава правен хаос, посочи още Нинова.

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи", коментира Нинова. "Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад", заяви тя.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още лидерът на БСП.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова.

"Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство", категорична бе тя.

#БСП # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници