ГЕРБ: Поставихме партийните си интереси на втори план, това е причината да има правителство

ГЕРБ: Поставихме партийните си интереси на втори план, това е причината да има правителство

стоп акдър

A A+ A++ A

Преди три месеца с избора на редовно правителство беше направена първата крачка към преодоляването на тежката политическа криза, в която българското общество беше от пролетта на 2021 година. ГЕРБ-СДС подкрепи правителството на акад. Денков с пълното съзнание за мащаба на компромиса, който изисква подобно действие. Напомняме, че правителството се излъчи с втория мандат и е доминирано от предложени от втората политическа сила в парламента кадрови решения, въпреки резултатите от изборите, които излъчиха за победител ГЕРБ-СДС. Това се казва в декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, прочетена от Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

„Водени от съзнанието, че общественото доверие се дава за да се инвестира в напредъка и развитието на държавата и обществото, ние поставихме тяснопартийните си интереси на втори план. И това е единствената причина днес България да има редовно правителство. Ангажиментът, който бяхме поели преди изборите пред нашите избиратели, беше свързан с това да възстановим политическата стабилност, да спрем войната между институциите, да осигурим ритмично и адекватно функциониране на администрацията и да изведем България от международна изолация”, добави Атанасова.

„Виждането, че българското общество се нуждае от единство и обща посока, което изповядваме и до днес, беше в основата на това наше решение. Не сме забравили своите ангажименти пред българските избиратели и осъзнаваме, че първото условие за тяхното осъществяване е наличието на редовно правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, в което участва и парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това обаче не е единственото условие за осъществяване на нашите намерения в тяхната цялост. За да има смисъл настоящото управление и мнозинството, което го подкрепя, още в рамките на тази парламентарна сесия трябва да бъдат приети редици законопроекти, които да наваксат изоставянето в Плана за възстановяване и устойчивост, да положат основата на ефективна реформа в Комисията за борба с корупцията, както и да гарантират, че в максимално кратък срок от време ще бъде осъществена дълбока правосъдна реформа”, се казва още в декларацията на ГЕРБ-СДС.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници