Politico: Възраждане губи инерция, ПП се съвзема, ако има избори сега

Politico: Възраждане губи инерция, ПП се съвзема, ако има избори сега
A A+ A++ A

"Възраждане" губят инерцията, която набраха след изборите през април и от 16% в средата на юли партията на Костадин Костадинов в момента би спечелила отново около 14% от гласовете. Това обаче означава, че формацията вече е четвърта, а не трета политическа сила. Това показва социологията на брюкселското издание "Politico", цитирано от ФрогНюз.

Същевременно се вижда, че "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) са започнали да се съвземат и да връщат позициите си, след като драстично загубиха доверие след изборите през април и управлението, в което участие имат и ГЕРБ-СДС. Обединението би спечелило 22% от гласовете, ако изборите бяха днес - все още сравнително далеч от резултатите през април, но една идея по-близо от позициите им в средата на юни.

Няма драстична разлика в доверието спрямо Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС. Формацията, която държи предимно на твърд електорат, в момента би спечелила 27% от гласовете, показват данните.

ДПС обаче са увеличили подкрепата си с 1%, което им помага да изпреварят и партия "Възраждане". Формацията би се наредила като трета политическа сила.

Промяна няма по отношение на левицата. БСП държат стабилно 9-те процента, след като на изборите през ноември 2021 г. доверието спрямо червените се срина драстично.

"Има такъв народ" (ИТН) са увеличили подкрепата си от 4% през април на 6% през август.

#изследване #politico

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници