Предимно слънчева сряда, вижте къде може да превали

Предимно слънчева сряда, вижте къде може да превали
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, след обяд ще започне да се повишава.

Днес преди обяд в по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево. Над Северозападна България, а около и след обяд и над останалите райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки; в централната и източната част има повишена вероятност за изолирани интензивни явления. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг. В София максималната температура ще е около 30°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над западната и централната част на Стара планина ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони - временно интензивни. В масивите на Южна България през деня ще е почти без валежи, предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, преди обяд над отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на отделни места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 49 мин. и залязва в 20 ч. и 4 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 14 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 29 мин. и изгрява в 20 ч. и 11 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници