Кремъл взе решение кой да се изправи срещу Путин на президентските избори през 2024 г.

Кремъл взе решение кой да се изправи срещу Путин на президентските избори през 2024 г.

pixabay

A A+ A++ A

Администрацията на Владимир Путин се готви трескаво за президентските избори догодина, на които военнопрестъпникът (ако е жив) ще бъде преизбран отново.

Кремъл дори вече е избрал и кандидатите, срещу които ще се изправи Путин. В цивилизована държава това изречение ще е нонсенс, но в Руската терористична федерация именно по този начин се провеждат „демократични“ избори.

Политическият блок на президентската администрация, ръководен от Сергей Кириенко, избра спаринг партньорите на Путин, които ще се „съревновават“ с него на президентските избори през 2024 г. Основният критерий при избора е възрастта. Според източници на Meduza, близки до Кремъл, не трябва да има кандидати под 50-годишна възраст, защото присъствието им още повече ще състари Путин. А Кремъл не иска руснаците да си мислят, че ще бъдат управлявани от „дедом“ в края на дните си. Путин вече е на 70 г.

Освен Путин три други политически фигури ще се явят на изборите: това ще са представители на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ), Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) и „Новых людей“.

Кремъл вижда Генадий Зюганов като подходящ кандидат от Комунистическата партия. Той е добре известен на избирателите, като в същото време има таван от гласове, които може да спечели. Партията му има солиден електорат, но трудно ще привлече нови гласове. Доверието към Зюганов е 3%, а рейтингът към Комунистическата партия (по данни на социологическите агенции) е 10,2%.

За Кремъл е важно Путин на предстоящите избори да отбележи рекорден резултат, като поставената цел е 80% от гласовете при избирателна активност от над 70%. Особено на фона на военната агресия срещу Украйна за политическия елит в Москва е важно Путин да не изглежда уязвим, какъвто всъщност е.

За кандидат на ЛДПР гласят Леонид Слуцки. Самият Слуцки, разкри източник от администрацията на Путин, иска да участва в изборите, защото обича пиара и светлината на прожекторите. Неговата снимка е на първите страници на партийните вестници, а по време на изборите ще получи и много телевизионно време. Рейтингът му обаче не е много висок и е идеален „противник“ за Путин, няма никакъв шанс да застраши властта му.

По-сложна е ситуацията с кандидата на „Новых людей“. Кремъл би искал партията да номинира своя председател, бизнесмена Алексей Нечаев. Подобно на Слуцки, той е представителен, но не много харизматичен. И неговият рейтинг не може да застраши Путин. Този план обаче не се харесва на Нечаев, който не иска „трохите“ от изборите. Неговата амбиция е партията му да бъде основен политически играч в Русия, а негов личен нисък резултат на президентските избори ще попречи на това.

Алексей Нечаев е предложил да се яви Владислав Даванков. Кремъл обаче е против. Макар че Даванков няма да спечели изборите, той е млад (в момента на 39 години) и явяването му може да накара руските избиратели да се замислят за възрастта на Путин. А както е известно, всяка проява на мисъл сред руските граждани застрашава управлението на Путин.

Според проучване на Russian Field, проведено през май тази година, възрастта е третият най-популярен отговор на въпроса какво не харесват руснаците в действащия президент. Няколко регионални служители и представители на „Единна Русия“, интервюирани от Meduza, потвърдиха, че през последните няколко години руснаците наистина са започнали да се тревожат за възрастта на Путин.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници