"Палмите" го удариха на хвалба 2 г., след като подписаха договора с Левски

"Палмите" го удариха на хвалба 2 г., след като подписаха договора с Левски
A A+ A++ A

Преди две години, в края на август, ПФК "Левски" подписа 5-годишен договор с генералния спонсор на клуба Palms Bet. Това сътрудничество обедини "Левски" и групата компании на спонсора в общата кауза да спасят и възродят синия клуб.

Клубът получи финансова подкрепа в изключително труден момент, стабилизира се и успехът не закъсня. Първата крачка бе привличането на старши треньора Станимир Стоилов, с който отборът спечели Купата на България на 15 май 2022 г. след финал с победа над ЦСКА.

Финансовата стабилност внесе спокойствие в работата на футболистите и треньорския щаб. Бяха изчистени натрупани през годините задължения към бивши треньори, футболисти и мениджъри. Важни стъпки бяха направени за намаляване на задълженията на клуба към НАП.

На 16 юни 2022 г. Левски подписа договор с бразилското крило Роналдо, като спонсорът осигури нужното финансиране за покриване на разходите за трансфера. По-късно голове на Роналдо бяха решителни по време на европейските мачове на "Левски", който отстрани ПАОК в Лигата на конференциите през месец август 2022 г. С гол на бразилеца през август тази година бе победен Апоел Беер Шева, което класира "Левски" за срещите с Айнтрахт Франкфурт от плейофа на Лига на конференциите за влизане в груповата фаза.

През февруари тази година "Левски" взе Джавад Ел Джемили, който също има принос за изиграните до момента евромачове в турнира Лига на конфедерациите. Сумата за мароканеца Джемили бе осигурена под формата на дарение от г-н Мило Борисов, краен собственик на спонсора.

"За нас е чест и удоволствие да работим с ръководството на клуба и да вървим заедно по пътя към устойчивото развитие, което води към победи. Радвам се да видя отново трибуните пълни и привържениците щастливи. Ще положим усилия "Левски" да заеме отново мястото си в елита на България и Европа", сподели Борисов по повод годишнината.

Въпреки хвалбите на "Палмите", организираните фенове на "сините" отдавна са свалили доверието си от тях и ненавиждат Мило Борисов. Най-активен в атаките е лидерът на София-Запад - Любомир Костадинов-Любо Младежа.

#Левски #"Левски" #Левски София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници