Фас предизвикал убийствените взривове в Румъния

Фас предизвикал убийствените взривове в Румъния
A A+ A++ A

Продължава разследването на тежкия инцидент на бензиностанция в Румъния. При двете експлозии в събота загинаха двама души, близо 60 са ранени, много от тях тежко.

Румънският премиер разпореди незабавни проверки след информациите, че бензиностанцията е била без лиценз. По предварителна информация причина за инцидента е незагасена цигара, предава БНТ по информация на румънски медии.

Периметърът около мястото на инцидента е все още отцепен. Полицейското присъствие в района е засилено.

Иззети са всички документи от офиса на фирмата за търговия на газ. С разследването се е ангажирал лично главният прокурор на Румъния. Продължава обливането на една от цистерните, която не се е взривила.

Собственикът на фирмата за търговия на газ е член на социалдемократическата партия, нейн представител е и местният кмет.

На място остават три противопожарни автомобила. Евакуирани са 3000 души в радиус от 800 метра.

Главният път, минаващ покрай колонките за зареждане с газ, остава затворен за движение.

Двама пожарникари, пострадали след мощните взривове, вече се лекуват в Белгия. Вчера вечерта те са кацнали във военната база Мелсбрук, а след това са откарани във военна болница в едно от предградията на Брюксел.

Двамата огнеборци са с изгаряния по ръцете и лицата, белгийското здравно заведение предлага грижи, каквито в Румъния няма.

По думите на завеждащия отделението за изгаряния при тези травми времето е от ключово значение колкото по-рано започне лечението, толкова по-добре. Прогнозите му за двамата румънски пожарникари са оптимистични.

„Пациентите се справиха добре с транспортирането от Букурещ. По време на полета бяха много стабилни. Лечението им продължава. Като се има предвид възрастта им – те са млади хора, били са с качествено защитно облекло, пораженията по тях са ограничени, но въпреки това, те са в критично състояние“, заяви д-р Томас Роуз, началник на отделението по изгаряния във военна болница.

#Румъния #експлозии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници