Протест с хоро заради лошия път затвори отсечката Бургас - Каблешково (ВИДЕО, СНИМКИ)

Протест с хоро заради лошия път затвори отсечката Бургас - Каблешково (ВИДЕО, СНИМКИ)

ФБ/Ивайло Иванов

A A+ A++ A

Жители от няколко населени места протестират днес на пътя Бургас-Каблешково-Обзор. Хората са недоволни от лошото състояние на отсечката и настояват за спешен основен ремонт. Мирният протест започkа в 9 часа до бургаския квартал Черно море.

Пътят е републикански и по него, според местните жители, са правени единствено частични кърпежи. От него зависят над 50 населени места, казва Георги Янчев от сдружение Будно Поморие.

"Аз съм на 50 години, не знам някога ремонт, освен кръпки някакви повърхностни, да е правен. Пътят е в окаяно състояние. Преди Каблешково той е на вълнички, на много места е пропаднал. А по него даже има знак за винетка, иначе ще ви глобят".

Жители на околните села разказва, че от 2015 година имало одобрен проект за започване на ремонтни дейности на пътя, но реално нищо не е направено.

"Сега сме 2023 година и няма нищо насреща. Реално там се иска спешен основен ремонт, да се започне от настилката изцяло"

Според хората лошото състояние на асфалта създава реални предпоставки за пътни произшествия.

Те настояват за започване на спешен основен ремонт, така както им е обещано още преди 8 години. Затова ще сезират транспортното и регионалното министерства, както и АПИ, предаде БНР.

#протест #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници