Пишман крадци се скрили от ченгетата в обранния от тях апартамент, окафезиха ги

Пишман крадци се скрили от ченгетата в обранния от тях апартамент, окафезиха ги

Pixabay

A A+ A++ A

Полицията в София задържа трима мъже, специализирани в престъпления срещу собствеността, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Действията са предприети непосредствено след извършена взломна кражба от апартамент на територията на ж.к. „Левски“ . Полицейска операция е проведена тази сутрин на територията на квартала от служители на секторите „Грабежи“ и „Кражби“.

Извършителите са опитали да се укрият, но са задържани – единият в жилището - обект на кражбата, другите двама – в апартамент на горния етаж.

При разследването е установено, че чрез проникване в жилище на горния етаж те са се спуснали с въже към апартамента - цел на кражбата. Тримата мъже са пристигнали до обекта с автомобил, откраднат в началото на тази година от ж.к. „Студентски град“, на който поставили регистрационни табели, отнети от друго превозно средство.

Работата за документиране на цялостната престъпна дейност на тримата задържани продължава. Установява се съпричастността им и към други престъпления против собствеността на територията на столицата. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани на прокуратурата.


#грабеж #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »