Загинала стюардеса разкрила странни факти около самолета на Пригожин преди фаталния полет

Загинала стюардеса разкрила странни факти около самолета на Пригожин преди фаталния полет

Стоп кадър/Прес-служба Пригожина

A A+ A++ A

Самолетът Embraer Legacy 600 на Евгений Пригожин, който се разби над Тверска област на 23 август, бил изпратен за "краткотраен и непонятен ремонт" преди полета. Според Телеграм канал, който се смята за близък до една от "кулите" на Кремъл, стюардесата Кристина Распопова разказала на близките си за непонятни манипулации със самолета. Тя също загина в самолетна катастрофа, пише УНИАН.

"Стюардесата на разбилия се самолет е сестра на заместник-прокурора на един от градовете на Челябинска област. Той обясни, че Кристина Распопова е отлетяла за Москва преди няколко дни, където е чакала полет за Санкт Петербург. В сряда те се обадили и жената каза, че екипът чака важно обаждане, те казват, летите „днес или утре“. Освен това, според стюардесата, самолетът е бил на ремонт преди заминаването“.

Източникът също съобщава, че самолетът на Пригожин е прелетял над Тверска област във високото въздушно пространство. Той обаче не бил във връзка с местния център за управление на мисията.

"Ръководителят на отдела научи за извънредната ситуация едва когато Министерството на извънредните ситуации пристигна на мястото и "от земята" потвърди откриването на катастрофата. Джетът не се свързал с тверските служби по никакъв начин и не дал никакви сигнали , целият контрол идвал от Москва“, казват източниците.

Според Flightradar24, услуга за проследяване на граждански самолети, самолетът се е „снишил рязко“. „След като се изравни на височина от 28 хиляди фута (около 8,5 км – УНИАН) в 15:10 UTC (координирано универсално време, 18:10 киевско време), самолетът продължи да лети в хоризонтален полет с постоянна скорост до 15:19 UTC, след което вертикалната скорост пада рязко и самолетът се снишава за кратко, след което набира максимална надморска височина от 30 100 фута (9,1 км - УНИАН), преди да се спусне до височина от около 27 500 фута.

Подобен "скок" беше повторен отново, а окончателните данни бяха получени в 15:20:14 UTC на височина около 6 км. В 18:19 местно време данните показват, че скоростта на снижаване на самолета е достигнала 2400 метра в минута, преди предаването на данни за надморската височина да спре. "Въпреки че самолетът не предавал информация за позицията, други данни като надморска височина, скорост, вертикална скорост и настройки на автопилота са предадени.

Именно тези данни позволяват да получим някаква представа за последните моменти от полета ”, се казва в блога на FlightRadar24.Както УНИАН съобщи по-рано, на 23 август самолет Embraer Legacy 600 с бордов номер RA-02795 се разби в Тверска област на Русия. Принадлежал е на руския терорист, лидер на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. По-късно Росавиация потвърди смъртта на Пригожин, колегата му от групата Дмитрий Уткин и други руснаци на борда.

Стана известно още, че телата им са намерени на мястото на катастрофата и вече са идентифицирани. По-близо до полунощ стана известно, че операцията по издирването на мястото на катастрофата на бизнес самолета е приключила. Там са намерени останките на 10 души - седем пътници и трима членове на екипажа, пише blitz.bg

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници