Снимаха Тръмп като престъпник в затвора във Фултън, той контраатакува

Снимаха Тръмп като престъпник в затвора във Фултън, той контраатакува
A A+ A++ A

Доналд Тръмп напусна затвора на окръг Фултън в Атланта, след като му бяха повдигнати повече от десетина обвинения в тежки престъпления по голямото съдебно дело, водено срещу опитите през 2020 г. на бившия президент на САЩ за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Тръмп, затворник № P01135809 според регистъра на затвора на окръг Фултън, прекара около 20 минути в сградата, където властите бяха заявили, че трябва да му направят снимка, след като той се предаде. Това му бе за първи път, тъй като бившият президент на САЩ не трябваше да прави снимка при първоначалното си явяване по три други наказателни дела.

Преди заминаването си Тръмп написа в социалната си мрежа, че "е арестуван за дързостта си да оспори манипулирани и откраднати избори".

Това е четвъртото дело срещу бившия президент тази година. В Ню Йорк той беше обвинен за тайни плащания на порнозвезда, във Флорида - за съхраняване на секретни документи, а във Вашингтон - за заговор за отмяна на резултатите от президентския вот преди три години.

След като напусна затвора на окръг Фултън, кортежът на Тръмп се насочи пак към летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта, където го чакаше частният му самолет, за да го върне обратно до дома му в голф клуба в Бедминстър в щата Ню Джърси.

Преди да се качи на самолета на летището в Атланта Тръмп повтори пред журналисти предишните си твърдения, че прокуратурата, наред с прокурорите по другите обвинения срещу него, са политически мотивирани.

"Това, което се случи тук, е пародия на правосъдие", заяви той.

"Не съм направил нищо нередно и всички го знаят", каза Тръмп и добави, че "това е много тъжен ден за Америка".

"Това е намеса в изборите", подчерта бившият американски президент.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай