Главният секретар на МВР: Докато не бъда отстранен, ще изпълнявам задачите си

Главният секретар на МВР: Докато не бъда отстранен, ще изпълнявам задачите си

БНТ

A A+ A++ A

Правителството очаква отговор от президента по искането за отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Тодоров заяви, че до окончателно решение продължава да изпълнява задачите си в министерството, предаде БТВ.

Тежки обвинения, как ще отговорите? "Аз ще отговоря задължително, но когато преценя, че му е дошло времето ще отговоря. Отстраняването става с указ на президента, така че когато има издаден такъв указ, ще бъда отстранен. Изпълнявам задълженията си в съответния обем".

Отстраняването на Петър Тодоров беше поискано миналия петък от премиера Николай Денков. По-рано днес пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента за издаването на указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР.

Вътрешният министър: Петър Тодоров не е изпълнявал задълженията си при знакови случаи
Вътрешният министър представи мотивите си за смяна на професионалното ръководство. Според него липса на организация и контрол и бездействие са довели до смъртта на полицаи и завишаване на убийствата.

МВР не може да си обясни как Ангел Христов - известен като единия от братя Галеви, влиза в България и умира, при положение, че от години е обявен за международно издирване.

„Считам, че главният комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения в рамките на изключително кратък период от време“, заяви Калин Стоянов./

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници