Атака с дронове срещу жилищен блок в Москва

Атака с дронове срещу жилищен блок в Москва

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Нова атака с дронове в близост до Москва. Ударен е жилищен блок в град Красногорск. Снимки и видео показват счупени прозорци и отломки по тротоара в близост до многоетажната сграда. Няма пострадали хора, информира Нова тв.

Един от безпилотните апарати е паднал в Красногорск, на едва двайсетина километра от Кремъл. "Тази сутрин бяхме събудени от силен взрив към 2:40 ч. Отидохме до прозореца и видяхме летящи стъкла и рамки на прозорци. Наоколо летяха камъни. Слязохме долу и установихме, че колата ни е повредена. Казват, че това е бил дрон. И оттогава сме на улицата. Попълвахме протоколи и за щетите", разказа Иван, жител на Красногорск.

Въздушното пространство над руската столица временно беше затворено, а трите големи столични летища - Внуково, Шереметиево и Домодедово спряха за известно време работа, като всички полети бяха пренасочвани. Украйна избягва да поема отговорност за атаки с дронове срещу руска територия, каквито напоследък зачестиха.

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че е унищожен украински разузнавателен кораб в Черно море. В друго развитие днес, Киев обяви, че негови войски са навлезли в стратегическото селище Роботино в югоизточната част на страната. Наблюдатели определят това като потенциално значим напредък на украинската контраофанзива.

"Толкова дълго ви чакахме, че днес не ви очаквахме. Дори не можехме да повярваме, че това са нашите войници", каза Оксана Крапач, жител на Роботинол.

На кадри, публикувани от украинските въоръжени сили, се вижда как жена целува украински войник и няколко евакуирани жители разговарят по телефона с близките си. А два месеца след опита за поход към Москва, Евгений Пригожин публикува първо свое видео обръщение в социалните мрежи. Предполага се, че клипът е бил заснет в Африка.

"Работим. Температурата е +50 градуса по целзий – точно както ни харесва. "Вагнер" провежда разузнаване и издирвателни действия. Правим Русия велика на всички континенти. А Африка – по-свободна. Справедливост и щастие за африканските народи. Превръщаме в кошмар живота на ИДИЛ, Ал Кайда и другите бандити", заяви Пригожин.

Руските власти твърдят, че след опита за преврат, част от бойците на "Вагнер" и самият Пригожин са заминали за Беларус. След тази информация Полша засили присъствието на свои военни по границата си със страната. В края на юли се появи информация, че "Вагнер" планира да засили присъствието си в Африка.


#дронове #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници