Подалият оставка шеф на ЦРУ имал връзка с жената, написала биографията му

Подалият оставка шеф на ЦРУ имал връзка с жената, написала биографията му
В медиите се появиха информации, че тя е опитала да получи достъп до електронната поща на Петреъс и може да е видяла класифицирана информация. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Подалият оставка заради любовна афера шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс вероятно е имал връзка с неговия биограф Паула Броудуел.

ФБР открило доказателства за отношенията между двамата в рамките на отделно разследване на самата Броудуел за изтичане на поверителна информация от правителствени учреждения, информира „Евронюз", предаде БНР.

В медиите се появиха информации, че тя е опитала да получи достъп до електронната поща на Петреъс и може да е видяла класифицирана информация.

Важно е да се разбере дали извънбрачната връзка на бившия директор на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс е компрометирала разузнаването, смята кореспондентът на „Асошиейтед прес" в Белия дом Джули Пейс.

Един от въпросите ще бъде дали връзката е била нещо, което е компрометирало разузнавателната общност, дали връзката е била нещо, което е направило невъзможно оставането му на поста, коментира Пейс.

„Не чухме много за личностни конфликти, но всъщност чухме доста за това, че Петреъс не е привличал много внимание в ЦРУ. Не чухме много от него точно след атаките в Бенгази и имаше въпроси дали това е бил правилният подход и дали не е трябвало да бъде по-публична личност", обясни Джули Пейс.

#Паула Броудуел #биограф #Дейвид Петреъс #ЦРУ #шеф на ЦРУ #любовна афера #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници