БСП - София даде пълна подкрепа на Ваня Григорова за кмет

БСП - София даде пълна подкрепа на Ваня Григорова за кмет

Стоп кадър/БНТ - архив

A A+ A++ A

Пълна подкрепа за явяване на БСП на местните избори в София с широка коалиция и за Ваня Григорова за кмет на столицата. Това е резултатът от проведените конференции на всичките 24 районни организации на социалистите в София. Този процес по издигане на кандидати за кметове от районите и обсъждане и избиране на начина на явяване на партията на местните избори на 29-ти октомври продължи малко повече от два месеца. Той ще завърши на 2-ри септември, когато ще се състои Градската конференция. Това съобщиха от Градския съвет на БСП - София.

"Районните организации в София подходиха с необходимата отговорност към задачата и това ми дава надежда за работата ни в предстоящите месеци, както и за резултата от изборите в края на октомври, коментира председателят на БСП - София Иван Таков. - Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем "Сглобката" в София. Обединението на силите е верният път към успеха. Широка местна коалиция с кандидат за кмет Ваня Григорова ни дава възможност не просто да се изправим достойно срещу нашите опоненти, но и много ясно да покажем разликата между нас и тях".

На свое заседание още през юни членовете на Градския съвет на БСП - София приеха принципна позиция за явяване на предстоящите местни избори на 29-ти октомври в столицата във формат широка местна коалиция. Ръководният партиен орган постави задача на председателя Иван Таков да проведе срещи с лидери на партии и коалиции за формиране на местна коалиция.

"Повече от два месеца водя преговори с наши потенциални партньори за явяване на местните избори, заяви Иван Таков. - Вече с почти всички имаме принципни договорки и съвсем скоро ще можем официално да обявим сформирането на местната коалиция".

Иван Таков не скри задоволството си от колективния разум, който демонстрираха членовете на БСП в София по време на техните районни конференции. "Присъствах на почти всички от тях. Усетих у хората приповдигнато настроение, мотивация и готовност за битка, коментира той. - Това много ме обнадеждава. Вярвам, че с наближаването на кампанията и увеличаването на динамиката в работата, желанието на всички да се включат в нашата кауза ще се утрои".



#БСП-София #Ваня Григорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници