Румен Радев от Шипка: Стига! 3-ти март е червената линия на нашето търпение

Румен Радев от Шипка: Стига! 3-ти март е червената линия на нашето търпение

ФБ/Румен Радев

A A+ A++ A

Скъпи сънародници!

Всяка година изкачваме Шипка, за да отдадем почит към българските опълченци и воините от императорската армия на Царя Освободител, които в августовските жеги на 1877-ма отстояха нашето право да имаме държава. Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа.

Всички ние на върха, милионите граждани на Републиката сме българи и европейци по рождение, история и култура. Онези, които никога не идват на Шипка, вярват, че да си европеец, означава да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс.

Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иронизираш родолюбието.

Непростима безотговорност е да предаваш идеали, в които са вградили живота и делото си поколения българи. Идеалите на нашите възрожденци, на Левски, Ботев и Гоце Делчев.

Тук, пред Паметника на свободата сме се събрали, за да заявим, че след „епопеята на забравените“ няма да допуснем онези, които винаги липсват тук, на върха, да ни натрапят епопея на зачеркнатите. Да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят през годините как да изхвърлят Вазов от учебниците.

Днес казваме стига!

3-ти март е червената линия на нашето търпение.

Европейска България има бъдеще, само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението. Което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство, около демократичните завоевания и свободите на гражданите.

Скъпи сънародници,

Днес казваме НЕ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност.

Казваме не на опитите за разграждане на държавността с превземането на институциите за користни политически и икономически цели.

Днес слагаме край на обратното броене, на разпада и заявяваме, че България ще пребъде: република на равноправни и свободни граждани, които сами решават своето бъдеще. Националното самосъзнание и гражданската енергия са призвани да ни защитят от духовния и моралния упадък! Народното движение няма да допусне Трети март да бъде заличен, националната ни памет да бъде изтрита, а българската държавност - разградена!

Вечна памет за героите на Шипченската епопея!

Да живее България!

# Румен Радев #Шипка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници