Apple патентова "Охладителна система за мобилни устройства"

Apple патентова "Охладителна система за мобилни устройства"
A A+ A++ A

От Apple са внесли нова любопитна заявка за патент. Публикуваните от американското патентно ведомство документи на компанията от Купертино е за... охладителна система за мобилни устройства. На първо четене идеята изглежда безумна, като се има предвид ограниченото пространство в модерните смартфони, а и повечето потребители едва ли биха се зарадвали, ако чуят звука на вентилатор по време на важен разговор.

Ако обаче игнорираме тези проблеми, то в заявката има интересни хрумвания. Охладителната система ще използва един мотор, който ще обслужва всичките й компоненти. Друго любопитно хрумване е идеята изходът за слушалки да се използва за вентилация. Тук, естествено, има малък проблем, особено ако потребителят точно в този момент на прегряване слуша музика или слушалките са включени с друга цел. Третата и най-интересна част от заявлението за патент е свързана с използването на "други охладители". В случая става дума за решение, което използва течности, а моторът ги кара да циркулират из устройството по малки тръбички.

http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=20120281354.PGNR.&OS=DN/20120281354&RS=DN/20120281354

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите