Николай Радулов: Ще има и други убийства

Николай Радулов: Ще има и други убийства

БНТ

A A+ A++ A

Убийството на Алексей Петров е поредното, след което се отваря темата за промяна в службите за сигурност.

Това мнение изказа пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш депутат от ИТН:

"Имало е много убийства, след извършването на които се е заговаряло за това, че службите не работят качествено и трябва да се променят. Това е поредното такова убийство. Този тип убийства не се разкриват, нито се получава предварителна информация, защото са направени много професионално, на много високо професионално ниво. Но точно тези убийства могат да се използват за политическа дъвка, за да се оправдае едно или друго. Много хора ще твърдят, че всичко това е свързано с начина, по който сега управляващите композират новата държавна власт. Самите управляващи пък ще твърдят, че са прави да искат всички да бъдат заменени и службите да бъдат изметени. Всеки ще се опита това убийство да го използва за политически цели, аз мисля, че това е некоректно".

Според експерта убийството на Алексей Петров е "много тежко криминално престъпление, може би с политически оттенък":

"Нямало предварително информация и затова станало убийството. Но очевидно, че за други неща има предварително информация, защото и Кирил Петков, и ген. Атанас Атанасов, и не знам кой още, цялото партийно ръководство на новото управление се оказаха охранявани от НСО. От тази гледна точка е очевидно, че службите вършат това, за което са назначени. Те не са назначени, за да се въртят около всеки голям бизнесмен, надявайки се да разкрият опити за неговата измама, за рекетирането му или за убийството му. За този случай трябва да се пише, дава информация, да се работи много предпазливо, защото не знаем какво точно ще изскочи от него. Не е добре да се използва за политически цели".

Проф. Николай Радулов прогнозира, позовавайки се на наблюденията си при подобни случаи през годините, че "ще има ослушване на криминалния контингент, за да види как и колко работи сегашната власт":

"В момента, в който видят, че властта е беззъба и не прави нищо, че е слаба и не се интересува от нищо, освен от консумацията на власт, ще има и други убийства".

По думите му убийството на Алексей Петров няма да бъде разкрито:

"Това не е по силите на структури с капацитета, който имаме в България".

#проф. Николай Радулов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници