Китайски мъдрец каза кога да похапваме, за да не дебелеем и да сме здрави

Китайски мъдрец каза кога да похапваме, за да не дебелеем и да сме здрави

Рikist.com

A A+ A++ A

В Древен Китай лекарите са били сигурни, че енергията се разпределя в тялото в съответствие с ритмите на слънцето, затова храненето трябва дабъде по часове. Съвременните лекари са солидарни с това мнение.

Порталът "Кубански новини" съобщава, че има определен механизъм за прием на храна. Същността му се крие във факта, че тялото е готово за повтарящи се събития в опредебено време.

Известният китайски лекар Ма Ци назова и правилното време за хранене. Закуската трябва да бъде от 7:00 до 9:00, защото това време е пиково за стомаха. Храната трябва да е протеинова. Между другото, всички видове каши са изключени!

Организирайте си обяд от 13: 00 до 15: 00, тъй като тънките черва са най-активни през този период. Трябва да ядете без ограничения, но и без преяжда по това време. Не забравяйте да включите протеини, въглехидрати и мазнини в обедното хранене.

Вечерята трябва да бъде не по - късно от 17:00-19:00 часа, защото по това време бъбреците работят активно. Трябва да ядете малко, без пикантни храни и с минимално количество месо.

Ако преминете към този хранителен график, можете да отслабнете, да намалите нивата на захар и холестерол в организма. Бъдете здрави!

Превод и редакция: Fitwell.bg

#здравословно хранене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници