Русия е готова за военно сътрудничество със Сърбия и Турция

Русия е готова за военно сътрудничество със Сърбия и Турция

pixabay

A A+ A++ A

Русия е готова да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера по всички въпроси, представляващи интерес за Белград. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев, съобщи ТАСС.

"Сърбия беше и остава надежден стратегически съюзник на Русия на европейския континент. И ние винаги сме готови да помогнем на тази приятелска страна в изграждането на модерни високомобилни въоръжени сили. Готови сме да си сътрудничим по всички въпроси, които представляват интерес за сръбската страна “, заяви началникът на ФСВТС на форума „Армия-2023“.

Според него всички образци на рекламираната руска военна продукция се търсят на пазара.

"При интерес от страна на един или друг чуждестранен клиент сме готови за сътрудничество“, заяви Шугаев.

Русия е готова да си сътрудничи с Турция по военноморските въпроси, но все още е рано да се говори за конкретни проекти, заяви също така Дмитрий Шугаев.

"Русия има широк спектър от предложения във военноморската област и ние сме готови да си сътрудничим с Турция в тази посока. Въпреки това в момента е преждевременно да се говори за някакви конкретни проекти на двустранното военно-техническо сътрудничество във военноморската област“, каза Шугаев. Той добави още, че Русия и Турция обсъждат различни направления на военно-техническото сътрудничество.

Международният военно-технически форум "Армия-2023“ се провежда от 14 до 20 август в изложбения и конгресен център "Патриот“ край Москва. В изложението и деловата програма участват около 1 500 водещи руски предприятия от отбранителната промишленост, както и 85 чуждестранни компании и организации от седем страни. Организатор на форума е Министерството на отбраната на Русия.
(БТА, Светла Митева)

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници