Традиционната телевизия за пръв път пада под 50% гледаемост

Традиционната телевизия за пръв път пада под 50% гледаемост

pixabay

A A+ A++ A

Традиционната телевизия е отчела по-малко от 50% в общата телевизионна гледаемост през юли. Това отчете т.нар. рейтинг на Нилсен в Щатите.

Въпреки че цялостната гледаемост на телевизия се е вдигнала от предния месец, покачването идва от стрийминг платформите, които от своя страна чупят рекорди с 38,7% от общата ТВ гледаемост. Останалите проценти биват запълнени от категория "Други", в които влизат видеоигри за телевизор и употреба на физическа медия - 11,6%.

Стриймингът се е покачил с процент от 37,7% през юни, отбелязвайки третия си пореден месец, в който делът на зрителска гледаемост се качва.

Що се отнася до традиционната кабелна и ефирна телевизия, нейният дял падна едва до 20% гледаемост през юли. През юни тази цифра е била 20,8%. Кабелната телевизия падна до 29,6% от 30,6% за предния месец. И за двете категории резултатите са най-ниската точка откакто Нилсен започват да публикуват месечните си резултати през юни 2021. Тогава ефирната и кабелната телевизия заемат 63,6% от цялостната ТВ гледаемост, докато сега държат 49,6%.

Междувременно, делът на стрийминга се е покачил от 26% през юни 2021 до 38,7% през юли 2023 - 48-процентов скок.

Сред индивидуалните стриймъри, YouTube (изключвайки YouTube TV) както обикновено води класациите с гледаемост от 9,2%, следван от Netflix с 8,2%.

#телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници