Станишев: И пеленачетата ще плащат по 680 лв за дълга на ГЕРБ

Станишев: И пеленачетата ще плащат по 680 лв за дълга на ГЕРБ
Пред читалището на Селище Станишев бе посрещнат от актива на столетницата в Благоевградско и от местни симпатизанти. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев избра благоевградското село Селище за начало на партийния рейд в региона преди референдума за АЕЦ „Белене”.

Пред селското читалище той бе посрещнат от актива на столетницата в Благоевградско и от местни симпатизанти, предаде Дарик радио.

Станишев получи като дар от хората в Селище кошница с ракия, червено вино, ябълки, боб и други произведени от хората плодове и зеленчуци.

„Срам за правителството ни е изказването на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, че България вече изпреварва Гърция, Румъния, Испания и Португалия. С бюджета за следващата година обричат хората на абсолютна мизерия. Единственото добро е, че това ще е последният бюджет на ГЕРБ", заяви Сергей Станишев.

„От идването им на власт управляващите са натрупали дълг от 6 милиарда, а само за три години са похарчили от бюджета със 17 милиарда повече, отколкото Тройната коалиция. Това означава, че всеки българин – от пеленачето до последния пенсионер, ще плащат по 680 лева за натрупания дълг", пресметна лидерът на европейските социалисти.

Пред хората в Селище Сергей Станишев изтъкна, че ГЕРБ повече няма да бъдат на власт и обеща оспорвана победа на следващия парламентарен вот.

„България затъва и не можем да си позволим още четири години безпътица, бездействие и само хвалби”, посочи той.

България трябва да излезе от тази тиня и БСП има националната отговорност да предложи ясна икономическа, социална и политическа алтернатива за друг модел на развитие, категоричен е Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #тройната коалиция #Симеон Дянков #вицепремиер #Министър на финансите #Селище #референдум #АЕЦ „Белене” #Благоевград #България #Гърция #Румъния #Испания #Португалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"