Бившата австрийска външна министърка, която танцува с Путин, се пресели в руско село

Бившата австрийска външна министърка, която танцува с Путин, се пресели в руско село

ru.wikipedia.org/kremlin.ru

A A+ A++ A

Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсл, която навремето се прочу с това, че танцува на сватбата си с Путин, сега се изказва възторжено за руското село и прекрасната атмосфера там. Какви са новите ѝ планове?

В Русия сега не идват твърде много западни посетители. Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсл, която навремето танцува с руския президент Путин на сватбата си, явно не се притеснява от неговата война срещу Украйна. NTV съобщава на сайта си, че Кнайсл в момента живее в руско село и хвали "прекрасната атмосфера" там.

Карин Кнайсл е ентусиазирана от селския живот в Русия

Руската платформа Vidsboku цитира възторжените оценки на Кнайсл за живота в руското село, направени по време на провеждан там фестивал. Това е "супер хубава атмосфера", казала тя на тромав руски език по време на тържеството. Харесвал ѝ начинът, по който децата играят. Патиците, гъските, козите - това бил точно нейният свят.

Според австрийския вестник "Курир" Кнайсл в момента прекарва лятото в руското село Петрушово в Централна Русия, на няколкостотин километра югоизточно от Москва. В отдалеченото село обаче тя е "всичко друго, но не и уединена и вече се е запознала с много от жителите". Руското издание Vidsboku пък съобщава, че Кнайсл била посетила вече и руска парна баня с един от жителите на селото.

Вестник "Курир" отбелязва, че Кнайсл е наела лятна къща в Петрушово, на около 350 км югоизточно от Москва. "Резервирах я за още един месец, после ще видим какво ще стане", казва Кнайсл, без да разкрива колко време е пребивавала там. Твърди се, че в руското село тя пише и книга за настоящата ситуация в Европа.

Ще оглави руски мозъчен тръст?

Вестник „Правда“ пък цитира бившата външна министърка, която нямала намерение да се завръща обратно в Австрия, с думите: „Трябваше да се откажа от досегашния си живот, да започна отначало, а на 60 години това не е лесно“. През юни стана известно, че Кнайсл ще оглави един новосъздаден мозъчен тръст в Санкт Петербург. Освен това щяла да преподава геополитика в университета на Санкт Петербург. Тя самата не изключва възможността в бъдеще да приеме руско гражданство. Засега обаче трябвало първо да научи руски език.

Пак през юни Кнайсл посети един икономически форум в Санкт Петербург, на който според програмата на форума, тя е обсъждала заедно с депутати от дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“как да се подкрепя позицията на Русия в чужбина.

Източник: Дойче веле

#Владимир Путин #Карин Кнайсл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници