Осуетиха опит за убийство на Зеленски, имало заговор на мистериозна дама! (СНИМКА)

Осуетиха опит за убийство на Зеленски, имало заговор на мистериозна дама! (СНИМКА)

Стоп кадър/ФБ/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

Службата за сигурност на Украйна твърди, че е осуетила заговор за убийството на президента на страната Володимир Зеленски.

Това е станало след ареста на жена, заподозряна в събиране на разузнавателна информация за придвижването му. Службата за сигурност на Украйна, известна като СБУ, съобщи, че неназованата жена събира информация за посещението на Зеленски в южната Николаевска област, за където се твърди, че Русия планира да започне голямо въздушно нападение. Самият Зеленски потвърди това в канала си в Telegram.

Заговор

Атака с дрон срещу Москва по-рано тази година, приписана на украинската армия, беше описана от Кремъл като опит за убийство на Владимир Путин.

Още в началото на войната украинският президент заяви, че е наясно, че Путин иска смъртта му. Съобщава се, че повече от 400 руски наемници от групата „Вагнер“ са били в Киев през февруари 2022 г. със заповед да убият Зеленски като част от „стратегията за обезглавяване“.

СБУ каза, че Украйна е разбрала предварително за последния заговор и са въведени допълнителни мерки за сигурност. Заподозряната е помагала на Русия да подготви "мащабен въздушен удар по района на Николаев". Шпионката се е опитала да установи часа и приблизителния маршрут на държавния глава “, като по този начин той се окаже под масиран обстрел и бъде убит.

Чистка

Твърди се, че жената е търсила информация и за местоположението на системи за електронна борба и складове с боеприпаси. Тя е заловена "на местопрестъплението", докато се опитва да предаде разузнавателни данни на руските тайни служби, каза СБУ.

Самата тя е работила като магазинерка преди време във военна база в района.

Междувременно президентът Зеленски обяви, че следващата седмица държавния апарат го очаква нова вълна от кадрови чистки. В държавата ни няма да има вече стари формати – онези формати, когато едни защитаваха държавата и хората, други се опитваха да поставят и държавата, и хората в услуга на собствената си изгода", се казва в съобщение на пресслужбата.

Шойгу развежда дъщеря си заради зет критик

В Русия се носят слухове за развода на дъщерята на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Съпругът на дъщерята - 33-годишният инфлуенсър Алексей Столяров, и 32-годишната Ксения Шойгу наскоро обявиха раздялата си в телевизионно интервю. Столяров предизвика недоволство в миналото заради пътуванията си в чужбина в началото на войната.

Пригожин поиска зетят да му бъде предаден, за да го прати на фронта. Според Дейли мейл в развода пръст може да има и самият Путин. Говори се, че той се опитва да реабилитира Шойгу, който да стане негов бъдещ приемник. Атаките срещу Столяров пък са били опит за дискредитацията на руския военен министър пред очите на Путин. Според канала Narrarivy Telegram руският президент "два пъти помолил" Шойгу да провери зет си. „Последният разговор с Ксения за развода се състоя наскоро... Той се съгласи публично да се отрече от Столяров.“

88 ранени след руска ракетна атака

Поне 88 души бяха ранени след руска ракетна атака срещу Покровск. Тежко ранените са били транспортирани в медицински заведения в съседен район. Двама полицаи и служител на държавната аварийна служба са в тежко състояние, като лекарите се борят за живота им. Атаката е с две ракети "Искандер", като първо бе поразена многоетажна жилищна сграда, а след това и дошлите на мястото спасителни екипи и служители на реда, припомня Укринформ. Седем са убитите. Най-малко две деца и 31 полицаи са сред ранените, пише "Телеграф".


#опит за убийство #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници