Окончателно: Садистът от Стара Загора остава за постоянно в ареста

Окончателно: Садистът от Стара Загора остава за постоянно в ареста

стоп кадър

A A+ A++ A

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Николаев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора от Стара Загора и отправени заплахи за убийство срещу нея. Решението е окончателно. С определението на съда се потвърждава решението на долната инстанция.

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че "липсват данни за извършено престъпление". Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му. Според защитника на Николаев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства.

Прокурорът по делото поска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите.

Сигнал за нападението е бил получен около 23:30 часа на 26 юни. В края на юли срещу Николаев бяха повдигнати обвинения и за закана за убийство. На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви пред медиите, че след активните разследвания по двете досъдебни производства, има категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения.

Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи. Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог. От април до 25 юни шест пъти е имало „заканителни думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице. Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител".

Вчера стана ясно, че вещи лица от друг съдебен район ще изготвят комплексната съдебномедицинска експертиза на пострадалата. За изготвянето ѝ са включени вещи лица - съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

Вчера в Стара Загора, София и няколко града в страната се проведоха протести срещу насилието над жени и в подкрепа на пострадалото 18-годишно момиче.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници