СНИМКИ Динко от Ямбол с мега екшън в съда! Обяви колко пари взима месечно и как хлебарка го налазила в ареста

СНИМКИ Динко от Ямбол с мега екшън в съда! Обяви колко пари взима месечно и как хлебарка го налазила в ареста
A A+ A++ A

Популярният, най-вече печално, ямболски бизнесмен Динко Вълев разкри днес пред Районния съд в Несебър каква е заплатата му. Ако се вярва на думите му, той получавал официално с платени данъци по 45 хиляди лева на месец.

Голяма заплата прибирала и майката на двете му деца, с която живеят на семейни начала и управляват двете му фирми за търговия с цветни метали и пътна помощ.

Динко действително има солиден бизнес, инвестирал е милиони в техника, на която цяла Южна България разчита при тежки катастрофи.

Той винаги е парадирал с богатството си, но до този момент не бе публично известно състоянието му. Има слухове, че държи и доста жрици на любовта из Западна Европа, откъдето печели царски.

По двете обвинения за побой над просяк-менте го грозят до 6 години затвор. Прокуратурата настоя Динко да остане в ареста, за да не пречи на разследването. Според държавното обвинение, той можел да окаже въздействие на пострадалия – просяк с фамилия Ценов.

Тепърва предстояло да се правят разпит и очна ставка между двамата, изтъкнаха от държавното обвинение. Динко настоя да излезе навън, защото по думите му, ако е в ареста, бизнесът му ще се разпадне.

В момента той имал складирани около 500 тона алуминий за 1,5 млн. лв. в склада си край Ямбол, страхува се, че могат да бъдат откраднати, ако той не е навън.

Динко изтъкна, че е готов да се извини лично на просяка и призна, че си изпуснал нервите, тъй като имал засилено чувство за справедливост и не смятал, че е редно този човек да лъже, че е инвалид и да проси от стари хора.

Нещо повече, Динко каза, че е готов да му осигури подслон и работа – в неговата фирма като пазач.

В края на обясненията си пред Районния съд в Несебър Динко разказа, че снощи, докато спял на нара в ареста, го налазила хлебарка по гърдите.

Той се изплашил, подскочил и паднал от леглото на втория етаж, при което получил наранявания. Динко има съмнения, че е счупил или натъртил част от старите си травми, които получи преди 10 месеца.

Днес в Спешна помощ настояли да го закарат в болницата за допълнителен преглед, но той отказал, тъй като бил мъж на честта и не искал да излезе, че се страхува от правосъдието.

Адвокатът му Виктор Паскалев остана изненадан от квалификацията на обвинението. Той визираше по-тежкото такова – по чл. 143, ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуда.

В случая принудата е вдигането на просяка „без крака“ на крака и това, че в клипа го накара да се извини на случайни клиенти и охраната на хипермаркета.

„За този подход всяка детска учителка може да бъде подведена под наказателна отговорност“, изтъкна несебърският адвокат Виктор Паскалев.

Съдът не се съобрази с искането на прокуратурата ямболският бизнесмен да остане за постоянно в ареста и го пусна на свобода под парична гаранция в размер на 5 000 лв.

Определението ще бъде обжалвано от прокуратурата, но още днес белезниците на Динко ще бъдат свалени и той ще се прибере при семейството си.

На излизане от съдебната зала, след като чу, че е освободен под парична гаранция, Динко бе лаконичен: "Какво значи да съм доволен, а на него няма ли да има наказание?", попита той, визирайки привличането под отговорност на просяка.

#Динко Вълев #на съд #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници