Путин назначи генерал от войната в Чечня начело на Генералния щаб

Путин назначи генерал от войната в Чечня начело на Генералния щаб
Президентът на Русия Владимир Путин назначи бившия командир от Чеченската война Валерий Герасимов за началник на Генералния щаб на армията. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин назначи бившия командир от Чеченската война Валерий Герасимов за началник на Генералния щаб на армията на мястото на пенсионирания генерал Николай Макаров.

Новата кадрова маневра идва само няколко дни след уволнението на министъра на отбраната Анатолий Сердюков, предават АФП и БГНЕС.

Владимир Путин подписа указ за назначаването на Валерий Герасимов, който е бил командващ 58-а руска армия в Кавказкия военен окръг по време на втората Чеченска война в първите години на новото столетие.

Съгласно указа Герасимов става също първи заместник-министър на отбраната.

„Една от първите задачи очевидно е превъоръжаването на армията и флота, но не е само това. Има и други задачи за усъвършенстване на структурите и управлението на войските," заяви държавният глава на генерал Валерий Герасимов.

„Надявам се, че заедно с министъра на отбраната ще успеете да създадете добро и стабилно партньорство с основните предприятия от нашия военно-промишлен комплекс," добави президентът, чиито думи са публикувани от Кремъл.

Владимир Путин си е поставил за цел да извърши „безпрецедентно" превъоръжаване на страната и в началото на годината съобщи, че през близките 10 години за отбраната ще бъдат отделени 550 млрд. евро.

#Русия #Генерален щаб #президент на Русия #Владимир Путин #Валерий Герасимов #Николай Макаров #Анатолий Сердюков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници