Американка почина след като изпи 2 литра вода за 20 минути

Американка почина след като изпи 2 литра вода за 20 минути

инстгарам

A A+ A++ A

Служителка в детска градина в Индиана, САЩ, почина от водна токсичност, след като изпи около 64 унции вода (Около 2 литра) за 20 минути, съобщава Daily Mail, цитиран от VESTI.

Ашли Съмърс, майка на две деца, починала на 35-годишна възраст. Тя прекарала спокоен ден на езерото Фрийман през дългия уикенд на четвърти юли.

Почувствала се замаяна и имала главоболие, типични симптоми на дехидратация, но никакво количество вода не можело да утоли жаждата ѝ.

Няколко дни по-късно Съмърс е приета в болницата със сериозен оток на мозъка, който обърква лекарите, които се борели да го отстранят.

В крайна сметка Съмърс е изписана от болницата и се прибира у дома, но скоро след това тя припада в гаража си и никога не идва отново в съзнание. В болницата лекарите я диагностицират с водна токсичност, наричана още хипонатремия, която се развива в резултат на твърде много вода в тялото и недостатъчно натрий.

Когато Девън Милър, брат на Ашли Съмърс, чува за състоянието на сестра си, той не вярва.

„Това беше голям шок за всички ни. Просто си казах, това какво е?", казва той.

Милър добавя: "Тя просто имаше чувството, че не може да получи достатъчно вода... Когато тръгна от плажа, когато стигнаха до пристана, имаше около 20 минути пътуване с лодка... тогава тя изпи четири бутилки вода в тези 20 минути".

Водно отравяне възниква, когато някой изпие прекалено много вода в кратък период от време, което натоварва органите на тялото, предимно бъбреците, и те не могат да регулират баланса на течностите.

Крайната цел е да се постигне равновесие между вода и електролити като натрий, калий и хлорид, което гарантира правилното функциониране на клетките. Натрият е особено важен за способността на тялото да поддържа комуникация между клетките чрез електрически импулси.

Натрият също така подпомага усвояването на хранителни вещества в храносмилателната система и бъбреците, които регулират количеството вода и електролити, реабсорбирани в кръвта или екскретирани чрез урината.

#вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници