Единият от близнаците призна в съда: Видях убийството на Димитър. Съдът остави него и брат му в ареста

Единият от близнаците призна в съда: Видях убийството на Димитър. Съдът остави него и брат му в ареста

pixabay

A A+ A++ A

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам. Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. Той поиска да бъде пуснат на свобода.

Думите му предизвикаха още по-голямо възмущение сред присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова през цялото време ридаеше.

"Да го беше защитил. Негов приятел си, как е възможно", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато охраната извеждаше близнаците от залата, предаде "24 часа".

Докато минаваха по коридора на съда, събралите се граждани викаха по братята и отправяха закани.

Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били приятели и много съжалявал.

Двамата са обвинени в помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Адвокатката братята Светлана Званчева поиска делото да се гледа при закрити врати, но съдът я поряза и настоя да има прозрачност.

"Анализът на доказателствата сочи, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, ако бъдат оставени на свобода", пледира прокурорът Димитър Костов. Той определи Динкови като личности с висока обществена опасност и поиска най-тежката мярка. Защитничката им обясни, че двамата и за миг не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата обяви точно обратното.

Съдът реши да остави в ареста близнаците, укрили тялото на Димитър от Цалапица.

19-годишните Борислав и Валентин Динчеви са привлечени като обвиняеми за лично укривателство, във връзка с жестокото престъпление. Близките на жертвата настояват обвинението им да бъде променено, защото според тях близнаците са съучастници.

Според събраните до момента доказателства, двамата братя са помогнали тялото на Димитър да бъде превозено и заровено, а след това са закарали основния заподозрян за убийството до дома му.

Тази вечер в Цалапица ще има протест с искане за справедливи присъди за всички замесени. Недоволните се заканват да затворят пътя за Пазарджик.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници